podawany z żółtkiem w towarzystwie cebuli, ogórka, pieczarki oraz pieczywo z masłem
2. SER CAMEMBERT
solidna panierowana porcja serwowana z żurawiną
3. CHLEBEK CZOSNKOWY
3a. CHLEBEK CZOSNKOWY
zapiekany z serem
3b. CHLEBEK CZOSNKOWY
zapiekany z serem i szynką
4. BRUSCHETTA
z pieczoną papryką i serkiem śmietanowym
ZUPY
6. GULASZOWA
przygotowywana z karczku wołowego, podawana w kociołku z aromatycznym pieczywem czosnkowym
7. TAJSKA
ostra zupa z kurczakiem, trawą cytrynową oraz mlekiem kokosowym
8. SOLJANKA
rodem zza wschodniej granicy, podawana ze śmietaną
9. ROSÓŁ
serwowany z makaronem
DANIA RYBNE
10. DORSZ
pyszna ryba serwowana z dipem czosnkowym, frytkami oraz surówką z kiszonej kapusty
11. PSTRĄG
z grilla, podawany z frytkami oraz zestawem surówek
12. SANDACZ
podawany według życzenia;
- ze szpinakiem lub z pieczarką
Serwowany z talarkami ziemniaczanymi i zestawem surówek
13. ŁOSOŚ
pieczony, podawany z sosem porowym, ryżem szpinakowym oraz zestawem surówek
DANIA GŁÓWNE
14. ASTORIA
specjalność naszego kucharza, pierś z kurczaka z majonezem, cebulą, wzbogacone żółtym serem, podawane z frytkami i zestawem surówek
15. KOTLET SCHABOWY
panierowany oraz podawany według życzenia:
- jajkiem szadzonym
- na zasmażanej kapuście
- ze smażonymi pieczarkami
To wszystko z dodatkiem ziemniaków i zestawem surówek
16. HAWAJSKI
z ananasem, żółtym serem, frytkami i zestawem surówek
17. UDKO Z KACZKI
pieczone, serwowane z kluskami śląskimi i zasmażaną czerwoną kapustą
18. SZNYCEL WIEDEŃSKI
według austro-węgierskiej receptury mięso z cielęciny, przygotowywany z jajkiem sadzonym i talarkami ziemniaczanymi, podawany z sałatką szwedzką
19. KARKÓWKA GRILLOWANA
serwowana z frytkami, zestawem surówek oraz dipem czosnkowym
20. GOLONKA WIEPRZOWA
zapiekana w piecu, podawana na kapuście zasmażanej w towarzystwie gotowanych ziemniaków
21. FILET Z PIERSI KURCZAKA
pysznie na złoto smażony z jajkiem sadzonym serwowany, frytkami i zestawem surówek
22. FILET Z PIERSI KURCZAKA GRILL
podawany z frytkami oraz zestawem surówek
23. WĄTRÓBKA DROBIOWA
smażona, z dodatkiem cebuli i jabłka, podawana z ziemniakami i sałatką szwedzką
24. POLICZKI WOŁOWE
serwowane z kluskami śląskimi i zasmażaną czerwoną kapustą
25. ZRAZY WOŁOWE
podawane z sosem pieczeniowym, ziemniakami oraz surówką z czerwonych buraków
26. KIESZONKA DROBIOWA
serwowana z szynką i serem w środku lub z pieczarką, frytki oraz zestaw surówek
27. KOTLET MIELONY
podawany z ziemniakami oraz surówką z czerwonych buraków
28. STEK ANTRYKOT
serwowany z pieczonymi ziemniakami, masełkiem ziołowym oraz sałatką ze świeżych warzyw
29. PLACEK PO WĘGIERSKU
duży placek podawany z lekko pikantnym sosem z mięsem wieprzowym, papryką, cebulą
MAKARONY
(rodzaj makaronu do wyboru penne, tagiatelle, spaghetti)
30. Z kurczakiem i szpinakiem
31. TAJSKI
sos holenderski, krewetki
32. TAGIATELLE
z krewetką i zieloną pietruszką, papryczka chilli
33. ZAPIEKANY Z SEREM, SZYNKĄ I BROKUŁAMI
SAŁATKI
34. GRECKA
ser feta , sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona , czarne oliwki oraz sos vinegrette , dodatkowo pieczywko czosnkowe
35. LETNIA
kurczak grillowany, sałata lodowa, pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki kolorowe, papryka, ananas, sos czosnkowy z dodatkiem soku z ananasa oraz tost
36. TUŃCZYK
lodowa, ogórek, papryka kolorowa, oliwki zielone, szczypior, jajko gotowane, sos czosnkowy, vinegrette oraz chlebek czosnkowy